12.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NBL- „ŽELIMO DATI ŠANSU MLADIM LJUDIMA“ (VIDEO)

Najnovije vijesti

U Kozarcu je sinoć u Sali mjesne zajednice održana tribina Nezavisne bosansko-hercegovačke liste i predstavljena povelja pokreta u kojem građani svih nacionalnosti, studenti, dijaspora, mladi ljudi, privrednici, nezavisni načelnici …, po riječima Jusufa Arifagića, potpredsjednika NBL-a,  pokušavaju stvoriti jednu alternativnu  za političku scenu BiH.

Jusuf Arifagić, potpredsjednik NBL-a

– I dati odgovor na aktuelno pitanje „Kako dalje ovim brodom koji se zove BiH?“. Šta uraditi sa ogromnim brojem mladih ljudi koji se u ovom momentu iseljevaju i napuštaju ovu zemlju? A ključno je i pitanje šta je budućnost generalno ove zemlje, a možemo reći i Balkana, jer definitivno sebi  moramo priznati, da dok druge zemlje sebi stvaraju kvalitetne proizvode i izvoze ih, ispada danas da je BiH i Balkan područje s kojeg se izvoze ljudi, „rekao je Arifagić i naglasio „ da je to trend koji se mora zaustaviti, ukoliko želimo da planiramo budućnost naše djece“.

Na tribini Nezavisne bosansko-hercegovačke liste u Kozarcu učestvovali  su prof. Dr Rusmir Mahmutčehajić, načelnik opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Bosanskog Petrovca Zlatko Hujić, predsjednik, potpredsjednici i članovi NBL-a. Nakon Kozarca Nezavisna bosansko-hercegovačka lista, koja se osim u Kozarcu predstavila i u Tuzli, Srebreniku, Kalesiji i Goržadu, predstaviće se i u Bosanskom Petrovcu.

KV.