Gradonačelnik Dalibor Pavlović razgovarao je danas u Prijedoru sa Brankom Zelenovićem, predsjednikom Sindikata lokalne samouprave i javnih službi RS, o Pojedinačnom kolektivnom ugovoru i pripremama za izmjene Zakona o radu. Kako je ocijenjeno, sastanak je bio uspješan i data je uzajamna podrška, kako novom gradonačelniku, tako i sindikalnom djelovanju.

– Novoizabranom gradonačelniku poželjeli smo uspješan rad u 2021. godini. U Prijedor smo došli da razgovaramo o zaposlenima u Gradskoj upravi Prijedor i njihovim radničkim pravima koja se i te kako poštuju – rekao je  Zelenović.

On je naglasio da se plate i naknade redovno isplaćuju.

– Mi imamo Poseban kolektivni ugovor koji je naš Granski sindikat potpisao sa bivšim gradonačelnikom. On ističe u martu, a dobili smo obećanje da ćemo potpisati i novi Posebni kolektivni ugovor sa novim gradonačelnikom. Sve odredbe iz Posebnog kolektivnog ugovora se poštuju i dobili smo obećanja da će se poštovati i dalje – izjavio je Zelenović.

Gradska uprava će i u narednom periodu poštovati Sindikat, a gradonačelnik Dalibor Pavlović će, kako je rekao, stajati na raspolaganju Sindikatu lokalne samouprave. On je naglasio da neće biti nikakvog revanšizma prema zaposlenima u Gradskoj upravi Prijedor.

– Moj stav, kao gradonačelnika,  je da su svi zaposleni u Gradskoj upravi ravnopravni. Svi koji žele da rade i doprinose Gradskoj upravi i građanima Prijedora su dobrodošli i oni neće imati apsolutno nikakvih problema – naglasio je Pavlović.

On se zahvalio predstavnicima Sindikata lokalne samouprave i javnih službi RS za podršku koju su mu dali kao novoizabranom gradonačelniku. Kako je rekao,  najbitnije u svemu je da su našli zajednički jezik i da će u narednom periodu nastaviti zajedničku saradnju. Podsjetimo, zaposleni u Gradskoj upravi organizovani su u dva sindikata,  a Dalibor Pavlović se nedavno sastao i sa predsjednikom Sindikata uprave Republike Srpske Božom Marićem. Tom prilikom je potvrđeno da u Gradskoj upravi Prijedor neće biti otpuštanja radnika.

D. S.