9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

NEŠIĆ: ŽELIM DA BUDEMO OKUPLJENI ZA REPUBLIKU SRPSKU, A NE PROTIV NJE

Najnovije vijesti

Ne znam šta je od istina koje sam rekao i poslao opozicionim kolegama naljutilo Jelenu Trivić da se i ona pridruži diskvalifikacijama kojima se do sada služio Nebojša Vukanović.

Da li je činjenica: dok smo se mi bavili izborima u Prijedoru, gospodin Vukanović se bavio sa mnom.

Dakle, uz svu odgovornost DNS koju preuzimam, činjenice i brojevi kažu da u Prijedoru nije bilo sinergije i da smo mi dobili naše glasove od prošle godine što je nedovoljno za pobjedu. Podsjetiću, da brojevi jasno kažu da je opozicioni kandidat u Doboju dobio glasove DNS-a čija lista je bila prva opoziciona lista po rezultatu. To je matematika i ona je siguran sam vrlo jasna profesoru Ekonomskog fakulteta gđi Trivić.

Drugo, rekao sam i napisao im istinu o tome da moramo pronaći nov način i nov model borbe zasnovan na jedinstvu. Vrlo je prosto, možemo se okupiti zajedno svi koji smo protiv vlasti i pobjediti je a možemo kalkulisati i na stare načine pokušavati u više kolona i gdje osim SDS i PDP ne postoji niko. Vidim da je gospođa Trivić pobornik starog recepta i meni je to u redu. Neka zvanično to kažu, da neće saradnju sa DNS, i mi ćemo se za promjene boriti na način u koji vjerujemo.

Treće, i pauci u njihovim kancelarijama znaju da su svi napadi na mene i DNS prethodnih mjeseci plod toga da ne mogu da se sporazumiju o kandidatima za inokosne funkcije i da se oko toga svađaju. Mene u to ne uvlačite. Ja sam dao konkretan prijedlog. Realan prijedlog. Ja želim da budemo okupljeni i efikasni, za Republiku Srpsku a ne protiv nje. Na kraju, Vi ste tekst pustili u javnost. Ja sam htio da o tome razgovaramo tako što se gledamo u oči jer istina je na mojoj strani.

Predsjednik DNS

Nenad Nešić