11.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

NIJE IZVJESNO OTVARANJE NOVIH AMBULANTI PORODIČNE MEDICINE

Najnovije vijesti

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da otvaranje novih ambulanti porodične medicine u Prijedoru, koje je bilo planirano u početku reforme primarnog zdravstvenog sektora, za sada nije izvjesno.
Govoreći o ranije planiranom otvaranju ambulante porodične medicine u prijedorskom naselju Tukovi, jednom od najvećih prigradskih naselja na teritoriji Prijedora, Đaković je rekao da je odgovor Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske da postojeće ambulante u Prijedoru nemaju dovoljan broj korisnika.

“Promijenio se odnos broja prijavljenih pacijenata i broja ambulanti odnosno smanjen je broj korisnika u pojedinim timovima porodične medicine, tako da Ministarstvo u ovom trenutku ne razmišlja o daljoj izgradnji ambulanti u Prijedoru. Smatraju čak da smo mi intenzivirali broj ambulanti, ali to je sve bilo u skladu sa početnim kriterijumima Ministarstva”, dodao je Đaković.

On je najavio da će biti nastavljeni razgovori sa Ministarstvom o ovim pitanjima.

Prema podacima Doma zdravlja Prijedor, u ovoj zdravstvenoj ustanovi registrovano je 71.000 stanovnika raspoređenih u 41 tim porodične medicine, ali se procjenjuje da veliki broj građana nije registrovan u timove porodične medicine.

izvor: Srna

foto: Giga