9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

NOVI KABINET PRAKTIČNE NASTAVE ZA KUVARE I KONOBARE (VIDEO)

Najnovije vijesti

Ugostiteljsko-ekonomska škola dobila je novi kabinet praktične nastave za učenike koji se školuju za kuvare i konobare. Savremeni kabinet će zasigurno pomoći u unapređenju obrazovnog programa, te pružiti mogućnost učenicima da steknu potrebne vještine, znanje i navike.

Ovo je najviše obradovalo učenike i profesore, time će im praktični dio nastave biti lakši. Učenici ove škole imaju restoran i sva jela koja pripremaju u svojoj kuhinji dostupna su našim građanima, po vrlo povoljnim cijenama. Sve što zarade, ulažu u nabavku namirnica i tako održavaju praktični dio nastave.

Direktor ove škole, Valentina Sovilj kaže da je novi kabinet iskorak u kvalitetu praktične nastave, te da će pružiti učenicima mogućnost da unutar škole osjete pravi rad, uz stalno nadgledanje profesora.

Kabinet praktične nastave u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi u vrijednosti oko 46.500 KM, obezbijeđen je u okviru projekta “Praktična nastava na radnom mjestu – praksa dva” koji realizuje Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA”. Projekat finansira Vlada Švajcarske putem programa “Prilika plus”, a sprovodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Momir Širko iz Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća  istakao je da je značaj ovog projekta u tome što učenici kada završe školovanje mogu odmah odgovoriti zahtjevima radnog mjesta.

Pored predstavnika Gradske uprave, te brojnih zvanica, svečanom otvaranju kabineta prisustvovao je ministar prosvjete i kulture RS, Dane Malešević. – Za kuvare i konobare je bitno da imaju kvalitetnu opremu, jer na sličnima će raditi kada se zaposle u restoranima. Bitno je da je ova škola dobila potrebnu opremu, jer obrazuju kvalitetan kadar – dodao je Malešević.

U Ugostiteljsko-ekonomskoj školi se intezivno radi na projektima kojima žele mijenjati i otvarati nove mogućnosti.

M.Stegić