23.8 C
Prijedor

(VIDEO) NOVI PREDSJEDNIK PODRUČNOG FUDBALSKOG SAVEZA PRIJEDORA ALEKSANDAR SAVIĆ

Na Skupštini Područnog fudbalskog saveza Prijedor za novog predsjednika je izabran dugogodišnji sportski radnik Prijedorčanin Aleksandar Savić. Sjednici je prisustvovao predsjednik Fudbalskog saveza BiH i RS Vico Zeljković, kao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor. Zeljković je izrazio zadovoljstvo održanim izborima, te naveo da je zahvalan gradonačelniku Javoru na izdvojenom vremenu i prostoru za održavanje skupštine.

Vico Zeljković je istakao da čestita Saviću na izboru za predsjednika i istakao nadu da će četvorogodišnji mandat biti uspješan i plodonosan.

„Moram da istaknem da ovdje u Omarskoj se očekuje izgradnja terena sa vještačkom travom, isto tako poslije toga slijedi i što se tiče FK „Rudar“ ovdje u Prijedoru da se rade reflektori na gradskom stadionu, kao i hibridna trava na stadionu „Rudara”. Takođe, ovoj fudbalskoj regiji pripada Kozarska Dubica i Novi Grad. Sigurno da ćemo i tu gledati šta možemo da pomognemo, jer Dubica ima već određene planove, odnosno njihov fudbalski klub , takođe „Sloboda“ je najstariji klub u RS, a čak i u BiH i uskoro slave 115 godina „, naveo je Zeljković.

Novoizabrani predsjednik Područnog fudbalskog saveza Prijedor Aleksandar Savić  se zahvalio svim klubovima gradskog Područnog saveza Prijedor, te opštinskim savezima Novi Grad i Kozarska Dubica na izboru i punoj podršci.

„Ja sam čovjek koji se već dugo godina bavi fudbalom preko 20 godina vodim jedan klub tu i nadam se da ću opravdati povjerenje”, rekao je Savić.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izrazio je veliku zahvalnost predsjedniku FS RS i BiH Vici Zeljkoviću i naglasio da je u prethondom periodu Zeljković veoma čest posjetilac naše lokalne zajednice. Javor je poželio Saviću puno sreće i uspjeha u budućem radu, te istakao da se radi o velikom sportskom radniku.

„Kada govorimo o gradu Prijedoru i kada govorimo o sportu u našem gradu svima je jasno da smo mi u prethondom periodu napravili mnoge dobre stvari i kad je u pitanju infrastruktura, ali i kad su u pitanju sredstva koje grad izdvaja za sport. Generalno kada govorimo o fudbalu, fudbal je zasigurno sport gdje imamo najviše klubova, a samim tim izdvajamo najviše sredstava. Uz podršku gospodina Zeljkovića mi smo zapoečli mnoge projekte i jedan od tih projekata jeste upravo izgradnja terena sa vještačkom travom u Omarskoj gdje smo uplatili prvu tranšu, a sada je na gradu da preduzme određene aktivnosti što se tiče infrastrukture i pripreme terena za postavljanje vještačke podloge. Što se tiče grada Prijedora mi smo raspisali tender i završen je, u toku su radovi na postavljanju reflektora na gradskom stadionu, a nadamo se da ćemo opet uz podršku gospodina Zeljkovića dobiti teren sa hibridnom travom, gdje će grad Prijedor sigurno obezbijediti značajna sredstva“, naveo je Javor.

Javor je naglasio da će to biti zajednički projekat sa Fudbalskim savezom RS i BiH, te da će grad Prijedor obezbijediti dovoljno sredstava za ovu namjenu. On je istakao da je grad Prijedor pomogao 10 klubova finansijski za adaptaciju terena, te istakao da je veoma važna činjenica da je u budžetu grada Prijedora uvrštena stavka – “pomoć za adaptaciju sportskih terena”, što se tiče fudbala i da su svi na to jako ponosni. Gradonačelnik Javor je takođe poručio da će se po završetku lokalnih ovogodišnjih izbora krenuti u obilazak klubova.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE