OBILJEŽEN 4. APRIL, DAN POLICIJE RS

Pripadnici Policijske uprave Prijedor su i danas, nizom prigodnih manifestacija, koje su u proteklih deset dana priređene širom prijedorske regije, obilježili 4. april, Dan policije Republike Srpske. Prigodne svečanosti tim povodom počele su parastosom u Crkvi Svete trojice, a nastavljene u Policijskoj upravi Prijedor, gdje je položeno cvijeće i prislužene svijeće kod spomen-ploče policajcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

– Na ovaj dan, sa ponosom i pijetetom, uvijek se prisjećamo naših poginulih kolega – rekao je pomoćnik načelnika Policijske uprave Prijedor Mile Dobrijević i naglasio da su svoje živote u temelje Republike Srpske ugradila 74 pripadnika Centra javne bezbjednosti Prijedor i šest pripadnika Sedmog odreda Specijalne policije.

Građani Prijedora su danas, na Trgu majora Zorana Karlice, mogli prisustvovati prezentaciji policijskih materijalno-tehničkih sredstava, opreme i službenih vozila. To je proteklih deset dana, zajedno sa akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi i brojna predavanja za učenike i predškolce, demonstrirano i građanima susjednih opština sa namjerom da se rad policije, kako je naglašeno, što više približi običnom čovjeku i građaninu.

R. R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!