Odluka o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srpske usljed virusa korona objavljena je u Službenom glasniku, rekao je Srni direktor Službenog glasnika Republike Srpske Manojlo Zrnić. Zrnić je rekao da odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku Republike Srpske”.  
“Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed korona virusa 2019-nKoV”, navodi se u ovoj odluci.
Vijeće naroda Republike Srpske obavijestilo je Narodnu skupštinu Srpske da su klubovi delegata u Vijeću naroda razmatrali odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Srpske i njenom prijevremenom stupanju na snagu, te konstatovali da se one ne odnose na vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je pomenute odluke u subotu, 28. marta na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju viorusa korona.
Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su danas na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.

/SRNA/

Prethodni“Krašu” zeleno svjetlo za preuzimanje “Mire”
SlijedećiU prodaji je novi broj “Kozarskog vjesnika”

1 COMMENT