17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

Od kontrolisanih 1.029 učesnika u saobraćaju kažnjeno 63,8 odsto

Najnovije vijesti

U akciji “Odnos vozač – pješak i mobilni telefon” službenici Policijske uprave Prijedor kontrolisali su 1.029 učesnika u saobraćaju od kojih je sankcionisano 657 ili 63,8 odsto, saopšteno je danas iz ove uprave. U saopštenju se ističe da su od ukupnog broja sankcionisanih, 488 ili 74,3 odsto učesnika u saobraćaju počinila prekršaje koji su bili predmet akcije.

Zbog nepoštovanja obaveza prema pješacima sankcionisano je 260 vozača, zbog nepropisnog parkiranja na površinama namijenjenim za kretanje pješaka 78, dok ih je zbog korištenja mobilnog telefona tokom vožnje sankcionisano 47. Sankcionisana su 103 pješaka zbog počinjenih prekršaja, najviše – 71 zbog prelaska puta mimo obilježenih pješačkih prelaza ili posebno izgrađenih prelaza i zbog korištenja mobilnog telefona ili držanja slušalica u oba uha za vrijeme kretanja kolovozom.

Kažnjeno je 27 pješaka zbog nepropisnog kretanja i zadržavanja na kolovozu, nekorištenja trotoara i površina namijenjenih za kretanje pješaka i nepropisnog kretanja u uslovima smanjene vidljivosti, a pet zbog stupanja na pješački prelaz kroz crveno svjetlo na semaforu. Republička akcija “Odnos vozač – pješak i mobilni telefon” čiji je cilj održavanje povoljnog stanja bezbjednosti saobraćaja realizovana je od ponedjeljka do četvrtka, 25. do 28. marta.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!