-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ODBORNICI SUTRA O NAJAVLJENOJ PRODAJI RUDNIKA “LJUBIJA”

Najnovije vijesti

Odbornici Skupštine grada Prijedora završili su prvi dio šestog skupštinskog zasjedanja i nastavak najavili za sutra kada će biti razmatrana i tačka kojom je danas dopunjen dnevni red, a odnosi se na Informaciju o odluci Vlade Republike Srpske o prodaji dijela državnog kapitala Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija”.
Predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović istakao je da je skupština danas donijela više značajnih oduka te razmatrala više informacija o radu ustanova i organizacija, a da će na sutrašnjem nastavku biti riječi o najavljenoj prodaji RŽR “LJubija” o čemu će odbornike, a i sve građane Prijedora informisati gradonačelnik Milenko Đaković.

Na današnjem zasjedanju odbornici su donijeli odluku o davanju garancije AD “Toplana” Prijedor za dugoročno kreditno zaduženje na iznos glavnice od četiri miliona KM, sa rokom otplate od sedam godina.

“Razumijevajući finansijsku poziciju toplane, Skupština grada Prijedora danas je toplani dala garanciju na dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona KM. Prijedor će tako i u narednoj grejnoj sezoni, imati tople radijatore”, rekao je gradonačelnik Milenko Đaković.

Vršilac dužnosti direktora Gradske toplane Zoran Knežević rekao je da će kreditna sredstva dobro doći za izmirenje prethodnih obaveza prema dobavljačima energenata, prije svega mazuta i drvne biomase.

“To je kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona KM sa periodom otplate od sedam godina koje će toplana izmirivati iz sopstvenih sredstava, uz garanciju Grada”, naveo je Knežević.

Odbornici su prihvatili odluku o otpisivanju nenaplativih potraživanja Grada u iznosu od 1,14 miliona KM, a stali su i iza odluke kojom će se, kroz izmjenu projekata hitnog oporavka od poplava, nastaviti sa sanacijom dijela Rudničke ulice i poteza od doma u Saničanima do Rakelića, u ukupnoj vrijednosti od 430.000 KM.

Skupština je glasala i za Regulacioni plan poslovne zone “Baltine Bare”-sekcija jedan i dva.

Odbornici su razmatrali i izvještaje o radu komunalnih preduzeća, Turističke organizacije grada, Zavoda za izgradnju grada, Zavoda za zapošljavanje područna jedinica Prijedor, o radu pravobranilaštva sjedište zamjenika Prijedor, te o realizaciji Odluke o dopunskim pravim boraca, ratnih vijnih invalida i porodica poginulih boraca.

Nastavak šeste sjednice Skupštine grada Prijedora najavljen je za sutra u 10.00 časova.

izvor: Srna

foto: Giga