Vijeće naroda Republike Srpske obavijestilo je Narodnu skupštinu Srpske da su klubovi delegata u Vijeću naroda razmatrali odluku o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Srpske i njenom prijevremenom stupanju na snagu i konstatovali da se one ne odnose na vitalni nacionalni interes konstitutivnih naroda čime je omogućeno da one stupe na snagu.
“Pomenute odluke će nakon ovakvog stava klubova delegata u Vijeću naroda odmah biti upućene u `Službeni glasnik Republike Srpske` kako bi danas bile objavljene”, rečeno je Srni u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je pomenute odluke u subotu, 28. marta na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije regovati na epidemiju viorusa korona.
Predstavnici bošnjačkih političkih partija najavljivali su da će uložiti veto na pomenute odluke, ali su danas na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda Srpske iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i poslanikom u Narodnoj skupštini Edinom Ramićem razriješene dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja čime su stvorene pretpostavke da odluka stupi na snagu.  

/SRNA/

PrethodniPROSVJETNI RADNICI SE PRILAGODILI VANREDNIM USLOVIMA (video)
SlijedećiĐaković obišao radove na novim proizvodnim pogonima (video)