22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ODRŽAN HUMANITARNI TURNIR „TROJKA IZ BLOKA“ (video)

Najnovije vijesti

Na sportskom terenu Gimnazije „Sveti Sava“ sinoć je održan humanitarni turnir u košarci „Trojka iz bloka“. Osnovna misija ovog događaja, čiji je organizator Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, jeste pomoć višečlanim porodicama.

Saša Vignjević, generalni sekretar ove organizacije rekao je će sav prihod sa turnira biti doniran porodici Radović iz Prijedora. – U pitanju je samohrana majka troje djece. U planu je da sa sredstvima koje smo skupili uradimo adaptaciju kuće i poboljšamo uslove života same porodice – istakao je on.

Ovo je treći put ove godine kako se turnir „Trojka iz bloka“ održava u gradu na Sani, potvrdila je Zorana Praštalo, član Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“. Ona ne krije zadovoljstvo što je svaki put sve više učesnika, ali i donatora. – Ovakve humanitarne akcije na našem prostoru su veoma bitne, jer dosta djece živi u teškim uslovima. Potrebno je da se držimo zajedno i da pomažemo jedni drugima – dodala je Praštalo.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ do sada je obezbijedila pomoć za 30 porodica u Prijedoru i za više od 2.300 porodica na prostoru Balkana.

B.D.