ODRŽANA 28. „LAŽIJADA“: MIRKO POPOVIĆ PONOVO ISPRIČAO NAJBOLJU PRIČU

U Omarskoj, u svadbenom salonu “Peti neplan”, održana je  28. po redu „Lažijada“, manifestacija koja okuplja lovce iz cijelog regiona. Centralna tačka večeri, kao i svake godine, bilo je takmičenje u pričanju najbolje lovačke priče. Ove godine konkurencija je bila jaka i učestvovalo je, čak, devet takmičara. Međutim, priča Mirka Popovića o dogodovštinama potkozarskog čovjeka na safariju u Africi, lovu na bou i majmunima koji govore, pobrala je simpatije publike, ali i stručnog žirija. Inače, Popović je više puta pobjeđivao na „Lažijadi“, pa na licu mjesta nije ni mogao da se sjeti koliko pehara je osvojio.

– Sve je  istina u ovoj priči. Jedina stvar je to što ja nisam lovac, ali nema veze. Ponavljam, ovo nisu laži, već šaljive priče koje su tu da uvesele okupljene ljude – rekao je Popović.

Ovu lovačku manifestaciju organizuje Lovačko udruženje „Srndać“ iz Omarske.  Oni ugoste ne samo lovce iz prijedorskog kraja, već i iz drugih dijelova Republike Srpske, ali i okruženja. Tako su i ove godine u Omarsku došli lovci LU „Trest“ iz Petrovca na Mlavi. Iz Srbije su stigli i članovi LU „Fazan“ iz Stare Pazove, a bili su tu i gosti iz Slovenije.

Z.J.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!