9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SJEDNICA SKUPŠTINE UDRUŽENJA PENZIONERA

Najnovije vijesti

U Prijedoru je održana izvještajna sjednica Skupštine Udruženja penzionera, na kojem su predstavljeni rezultati rada u protekloj i plan rada za ovu godinu.

Predsjednik prijedorskog Udruženja penzionera, Slobodan Brdar kaže da nije zadovoljan položajem ove kategorije stanovništva. Penzije su niske i tražiće pomoć od Vlade Republike Srpske.

“Tražimo od institucija vlasti da se najstarijoj populaciji pomogne u granicama mogućnosti. To nije dovoljno, ali mi ćemo stalno kroz razgovore sa institucijama vlasti tražiti poboljšanje standarda najstarije populacije”, rekao je on.

Sjednici je prisustovao i gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor. Kaže da je iz gradskog budžeta za Udruženje penzionera ove godine izdvojeno 300.000 KM.

“Godina je teška, bilo je dosta problema, ali prioriteti se moraju znati. Ovo je prioritet svih nas. Mi ćemo nastaviti i u narednom periodu da podržavamo penzionere i da povećavamo ta sredstva”, dodao je on.

Iz Udruženja penzionera grada Prijedra poručili su da brojne aktivnosti planiraju i u ovoj godini. Prioritet je isplata jednokratne pomoći i odlazak na banjsko liječenje.

B.D.