Javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za iduću godinu, osim budžetskih korisnika, danas su prisustvovali predstavnici mjesnih zajednica, nevladinih i drugih organizacija. Najviše zahtjeva odnosilo se na povećanje budžetskih stavki za rad tih organizacija i udruženja, kao i na izdvajanje novca za infrastrukturna pitanja. Biljana Malbašić, načelnik Odjeljenja za finansije, istakla je da će sugestije biti razmatrane i, po mogućnosti, uvrštene u budžet.

– Ono što je uobičajeno i što imamo priliku svake godine da čujemo jeste potreba ljudi da iskažu svoje zahtjeve koji se tiču života i njihove okoline. Javna rasprava je kvalitetno obavljena, jer je gotovo svako dobio odgovore ili je upućen gdje treba pokušati realizovati svoje probleme. Mi ćemo konkretne zahtjeve razmotriti i prije prijedloga budžeta vidjeti šta je realno i šta je moguće uzeti u obzir – dodala je Malbašićeva.

Svoje zahtjeve iznijeli su i predstavnici Omladinskog savjeta. Oni od gradske vlasti traže da izdvoji određena sredstva za podršku radu i nesmetanom funkcionisanju kancelarije tog savjeta.

– Takođe, sugerisali smo Odjeljenju za finansije da je to i zakonska obaveza. Lokalne zajednice su obavezne da finansiraju lokalne omladinske organizacije i u skladu s tim smo predložili da nam daju podršku da možemo organizovati rad kancelarije na godišnjem nivou. Tražimo sve ono što je jednoj kancelariji potrebno, a to je kancelarijski materijal, održavanje, ali i implementacija projekata u skladu sa omladinskom politikom grada Prijedora – naveo je Svetozar Vučkovac, predsjednik Omladinskog savjeta.

Skupština grada Prijedora na posljednjem zasjedanju usvojila je Nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 44.378.587 KM.

B. D.

PrethodniPOČELA KONTROLA UZORAKA MLIJEKA
SlijedećiKOZARA: ČEKAJU VEĆI SNIJEG ZA POČETAK SKI-SEZONE (video)