-1.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

ODRŽANA MANIFESTACIJA „U SUSRET RAMAZANU“

Najnovije vijesti

U prepunoj sali gradskog pozorišta večeras  je održana druga po redu manifestacija „ U susret Ramazanu“, na kojoj je uz horove i sekcije  KUD-a „Osman Džafić“ iz Puharske i  hora„Harmonija“ iz Sanskog Mosta nastupio i virtuoz na harmonici Edin Edo Sadiković, a bila je ova prilika i da se predstave tradicionalni običaji.

Husein efendija Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor, vjernicima je poručio „ da u mjesecu  Ramazana, najodabranijem mjesecu u godini,  otvore srca jedni drugima“.

Husein efendija Velić, glavni imam Medžlisa IZ Prijedor

-Da otvore dušu jedni drugima i da ovaj mjesec bude preporod za naše duše, da ih očistimo od mržnje, od zlobe, od škrtosti, od svih negativnih osobina i tako da Bajram dočekamo čisti od grijeha, kao na dan kada nas je majka rodila.- rekao je efendija Velić.

Mjesec Ramazana za vjernike islamske vjeroispovijesti nastupa u petak veče, u subotu, 27 maja,  je prvi dan posta, a ramazanski Bajram obilježava se 5. jula. Manifestaciju „ U susret Ramazanu“ zajednički su organizovali KUD „Osman Džafić“ i Medžlis IZ Prijedor.

M.Z.

foto: Giga