24.8 C
Prijedor

(VIDEO) ODRŽANA NARODNA TRIBINA POKRETA “ODBRANA SRPSKE” U PRIJEDORU

U Prijedoru je večeras održana narodna tribina pod nazivom “Ugrožena Srpska-odlučan odgovor” u organizaciji Pokreta “Odbrana Srpske”. Ovom prilikom, data je podrška institucijama Republike Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku u vremenima kada se dešava stalni pritisak na srpski narod sa ciljem urušavanja Republike Srpske.
“Postoje značajne promjene u geopolitičkoj situaciji koje se odražavaju i na Republiku Srpsku. Šmit koji je nelegalan, pomoću krnjeg Ustavnog suda pokušava političku eliminaciju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, kroz pritiske i sankcije na predsjednika i njegovu porodicu, koji nisu individualni već je riječ o pritisku na institucije Republike Srpske i srpski narod”, naveo je Darko Matijašević, predsjednik Pokreta “Odbrana Srpske”.
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, poručio je na večerašnjoj tribini, da je Srpskoj potreban ekonomski napredak, stabilnost i da samo u takvim okolnostima Republika Srpska treba da živi i teži u budućnosti. On je naglasio, da se situacija sa napadima na Republiku Srpsku posebno intenzivirala nakon Svesrpskog sabora gdje je jasno trasiran put kojim će u budućnosti ići Republika Srpska zajedno sa Republikom Srbijom.
“Na ovim tribinama razgovaramo o situaciji koja jeste ozbiljna, ali nije alarmantna. Stalni udari na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo je nešto što treba da nas zabrine, međutim mi znamo kako da na to odgovorimo. To je nešto sa čime se borimo već duži niz godina i djelujemo u veoma teškim okolnostima, kako po pitanju rukovodstva, ekonomske aktivnosti, tako i  po pitanju političke aktivnosti Republike Srpske. Drago mi je da putem tribine možemo razgovarati i umiriti srpski narod kroz zaključak da se vodi jedna mudra politika sa obe strane Drine”, rekao je Egić.


Član Pokreta Dragomir Andan istakao je da se na mnoge načine pokušava prikazati kako je srpski narod taj koji ugrožava opstanak Bosne i Hercegovine.
“Mislim da smo kroz ovih dvadeset tribina, koliko smo ih održali, dali jasnu poruku svima onima koji pokušavaju na defetistički način da predstave srpski narod, da smo mi oni koji traže mir, slogu, jedinstvo i razgovor sa našim komšijama koji pokušavaju da nas predstave u svijetu kao narod koji želi da uruši Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Andan.
Srpski narod vodi front mira i front borbe za opstanak Republike Srpske, poručeno je sa večerašnje tribine.

Renata Š. Novaković

NAJČITANIJE