Agencija lokalne demokratije Prijedor, u okviru projekta „Mladi za Evropu“ organizovala je danas  panel diskusiju na temu „BiH na putu ka EU integracijama“. Projekat ima za cilj jačanje kapaciteta mladih i organizacija civilnog društva da što aktivnije učestvuju u procesu EU integracija.

– Cilj je regionalno povezivanje sa zemljama zapadnog Balkana i Turskom. Da se vidi u kojem su stadijumu evrointegracija, da vidimo kako ćemo se mi priključiti. I da jednostavno uputimo mlade u to šta je taj process – rekla je Maja Kos iz Agencije lokalne demokratije Prijedor.

Na panel diskusiji učestvovali su i predstavnici Transparesni intrenešnala, EU Info centra Banja Luka i Agencije za ekonomski razvoj grada PREDA PD.  Tokom realizacije projekta pažnja je usmjeren i na jačanje saradnje između lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva. Ovaj projekat je plod saradnje 14 organizacija sa područja Zapadnog Balkana i Turske, a vodeći partner na ovom projektu je Fondacija Centar za Demokratiju iz Beograda.

Z.J.

PrethodniĐaković posjetio  „Austronet“ (video)
SlijedećiKK „PRIJEDOR“: U TOKU PROCES GRAĐENJA EKIPE ZA VRH TABELE (video)