24.8 C
Prijedor

(VIDEO) ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE DRAGANE KRAGULJ

Promocija nove knjige poezije Dragane Kragulj pod nazivom „Nešto malo o nedostajanju“ održana je u Galeriji „Sreten Stojanović“ u Prijedoru.

Autorka knjige Dragana Kragulj kaže da je lajt motiv ove knjige nedostajanje.

“ I na prvu mislim da svako pomisli na neko nedostajanje ljubavno. Najčešće.Ali ne radi se samo o tome. Radi se više o nedostajanju i nedostatku vjere i nade i snage da se nešto radi, mijenja, popravlja, da se vratimo sebi.Ima tu jako mnogo pjesama koje se odnose upravo na to nedostajanje sebe. U svemu ovome što nas okružuje i u čemu se borimo i živimo“, rekla je Kragulj.

Njena dugogodišnja prijateljica i glumica Pozorišta Prijedor Zorica Jojić govorila je stihove iz knjige.

„Svaka Draganina knjiga je potpuno drugačijaod svih prethodnih. Dragana inače nije baš veliki zaljubljenik u ljubavnu poeziju, međutim, u ovoj knjizi mnogo njih će pronaći stihove,  baš prave ljubavne stihove, stihove o nedostajanju, stihove o iščekivanju, stihove o nadanju. Ima tu i tuge, za nekim izgubljenim i vremenima i ljudima i životima i ljubavima, ali ima i puno nade kao i u svim Draganinim pjesmama“, ističe Jojić.

Kraguljeva kaže da nas je borba za materijalnim odvojila od nas samih, te da bismo svi trebali u prvom redu misliti o drugima, a onda i o sebi.

Gordana Kaurin

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://kozarski.com/

NAJČITANIJE