Više hiljada ljubitelja prirode i rekreacije okupilo se danas na Mrakovici na privredno-turističkoj manifestaciji “Dani zime na Kozari”, koja je, zbog nedostatka snijega i neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, više ličila na dane proljeća.

Svečanom otvaranju manifestacije koja je bila sadržajno bogata kulturnim, zabavnim, sportskim i gastro sadržajima, prisustvovali su visoki zvaničnici Republike Srpske, te predstavnici gradova i opština koje gravitiraju Kozari. Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da ova manifestacija godinama bilježi rekordan broj posjetilaca koji na Mrakovicu stižu iz ličnog zadovoljstva, ali i zbog čistog vazduha.

– Posjetioci dolaze da bi uživali u onome što mogu pronaći ovdje, a puno je toga: od gastro ponude, zabave do izuzetno čistog vazduha zahvaljujući crnogoričnoj šumi – rekao je Đaković.

– Imam zadovoljstvo što smo već desetu godinu jedan od pokrovitelja ove manifestacije koja ima ogroman potencijal za pružanje podrške promociji naših gradova i opština – rekla Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS.

Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma, rekla je da ovakve manifestacije treba podržati, jer se na njima građani okupljaju u velikom broju.  

U sportskim disciplinama učestvovalo je devet ekipa iz Prijedora, Gradiške, Kozarske Dubice, Novog Grada, Kostajnice, Broda, Srpca, Laktaša  i Oštre Luke, a  za najbolje su obezbijeđene novčane nagrade od prvog do trećeg mjesta u iznosu: 250, 150 i 100 KM. U gastro nadmetanju ove godine učestvovalo je 30 ekipa. U kategoriji izviđača i planinara kotliće je pripremalo 14 ekipa, dok je među lovačkim kotlićima pripremano 11. Dio gastro nadmetanja bile su i škole iz Prijedora, Broda, Gradiške, Novog Grada i Dervente. Pokrovitelj Manifestacije je Grad Prijedor, a organizaciju je pomoglo i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave.

P. Š. 

PrethodniREAKCIJA DNS-a NA PRES KONFERENCIJU SNSD-a: PUCANJ U PRAZNO
SlijedećiNAJBOLJI KUVARI IZ NOVOG GRADA, DRVARA I PRIJEDORA