13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ODRŽANI „SUSRETI DIJASPORE“ (video)

Najnovije vijesti

Sa ciljem da boravak u Prijedoru bude što potpuniji kulturno – zabavnim sadržajima, kako za domaće, tako i za dijasporu, među brojnim manifestacijama našli su se i „Susreti dijaspore“. Organizator ovog skupa bilo je Udruženje žena „ADA“ iz Raškovca. Medina Rahman, predsjednik ovog udruženja, smatra da su ovi susreti spoj ugodnog sa korisnim.

– Grad Prijedor nam je odobrio sredstva u iznosu od 500 KM, tako da smo mogli sve pripremiti za ovaj skup. Naše vrijedne žene su napravile kolače, napravile smo ulja za sunčanje, tako da sve to možemo ponuditi našoj dijaspori. Širimo ljubav, širimo neku pozitivnu energiju. Svaki susret sa našom dijasporom donese neke nove rezultate, tako i ovaj put želimo da stupimo u kontakt sa mladim ljudima, sa potencijalnim investitorima i da uradimo nešto pozitivno – rekla je ona.

Muris Ćirkić, predsjednik MZ Raškovac smatra ovu manifestaciju jednom od uspješnijih aktivnosti ovog mjesta. Za njega, kao i za mještane vrlo je značajno što je ove godine manifestacija „Susreti dijaspore“ dio „Prijedorskog ljeta kuture“. – Susreti dijaspore, povezivanje lokalnog stanovništva sa stanovništvom koje se odselilo, da se družimo i da se sjetimo nekih prošlih vremena kada su oni ovdje bili stalni stanovnici – rekao je Ćirkić.

Susreti su održani uz muziku, hranu, piće i dobro raspoloženje svih prisutnih.

V.G.