3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

Održano poetsko veče (video)

Najnovije vijesti

U okviru „Prijedorskog kulturnog ljeta“, a u organizaciji Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ i Srpskog kulturno-umjetničkog društva „Dr Mladen Stojanović“, održano je poetsko veče, na kojem su nastupili pjesnici Zavičajnog kruga.

– Naš cilj da očuvamo zavičajnu zbirku, da okupljamo zavičajne pjesnike i da predstavimo njihovo stvaralaštvo. Naša kuća stoji iza svih pjesnika i čuva njihova djela za buduća pokoljenja – rekla je Mara Ećim, direktor NB „Ćirilo i Metodije“.

Ljubitelji lijepe pisane riječi imali su priliku da uživaju u poetskom stvaralaštvu pjesnika i nastupu orkestra i hora SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“.

– Imamo dobru saradnju sa bibliotekom i ovo je bila naša zajednička ideja, koju smo sproveli u djelo. Nadamo se da ćemo i u budućnosti raditi na zajedničkim projektima – rekao je Nebojša Aleksić, sekretar SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“.

„Prijedorsko kulturno ljeto“ ide dalje. Večeras počinje Sedmica igranih filmova, u organizaciji Centra za prikazivanje filmova, a projekcije su besplatne.

M.Stegić