Prvi upisni rok u prve razrede srednje škole u Prijedoru protekao je prema planu, a učenici koji su imali pravo na upis u prvom krugu pokazali su najveće interesovanje za medicinsku i informatičku struku.

Valentina Sovolj predsjednik Aktiva direktora srednjih škola istakla je da su u prvom upisnom roku popunjena dva odjeljenja medicinske škole i to  stomatološki i medicinski tehničar, dok je još ostalo deset  slobodnih mjesta za smjer farmaceutskog tehničara.

Ona je dodala da je ove godine bilo bilo veliko interesovanje i za novi  smjer u Elektro školi, tehničar informacionih tehnoliogija koji je takođe popunjen u prvom upisnom roku.

Ipak, glavnina upisa obaviće se iduće sedmice odnosno 19. , 20. i 21. juna kada će upis biti otvoren za sve ostale učenike. Rezultati upisa biće poznati već u petak 23. juna, a svi oni koji se ne upišu u željene smjerove imaće priliku 03. jula, u trećem upisnom krugu, kada će se moći upisati u smjerove koji ne budu popunjeni.

Pravo na upis u prvom krugu imali su učenici koji su zahvaljujući opštem uspjehu i uspjehu referentnih predmeta imali 60 i više bodova.

P.Š.

foto: Giga

PrethodniBORAČKA POPULACIJA: ZAPOŠLJAVANJE NAJVEĆI PROBLEM
SlijedećiKADETI „RUDAR PRIJEDORA“ U MOSTARU: „PETARDA“ EKSPLODIRALA U MREŽI „GRADINE“