Pacijenti oporavljeni od kovida-19 koji su se liječili na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske zahvalili su danas ljekarima i medicinskom osoblju za nadljudske napore koje su pokazali u liječenju pacijenata, te pozvali građane da se pridržavaju propisani mjera da bi zaštitili i sebe i druge.
Svi oni su na konferenciji za novinare ukazali na to koliko je virus korona opasna bolest.

Zoran Đerić, pacijent koji se oporavio od virusa, rekao je da je riječ o teškom oboljenju čemu je svjedočio, te upozorio građane da se čuvaju i poštuju propisane mjere.

On je zahvalio rukovodstvu UKC-a, ljekarima, posebno medicinskom osoblju infektivne klinike koji su uz njih bili dan i noć na uluzi da iz svega izađu kao zdravi ljudi.

Ljekar Milenko Pađen rekao je da je bio među prvim pacijentima sa virusom korona i da je 14 dana proveo na Klinici za infektivne bolesti, te da je imao tešku kliničku sliku koja je bila neizvjesna.

On je upozorio građane da se pridržavaju svih mjera, prvenstveno kada je riječ o distanciranju i nošenju zaštitne opreme.

Protojerej stavrofor Ratko Radujković rekao da Banjaluka ima izgrađene zdravstvene ustanove u kojima rade stručni ljekari i medicinsko osoblje.

“Mogu slobodno da kažem koliko su imali posla oko nas bolesnika, svakog dana je neko stizao, obolio od virusa korona, a oni su danonoćno, nadljudski, činili sve da bi nas izliječili”, rekao je otac Radujković.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da su oporavljeni pacijenti dokaz da virus ne bira ni godine ni profesiju.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske od početka epidemije virusa korona liječeno je 524, oporavljeno je 343, a 59 je preminulo. Na respirator su bila priključena 32 pacijenta.

SRNA

PrethodniCIJENA KOMERCIJALNOG TESTIRANJA NIŽA U ODNOSU NA REGION
SlijedećiNovih 19 slučajeva virusa korona u RS