Narodna kuhinja „Optimisti“, koja dnevno priprema oko 160 obroka, proteklog vikenda, dobila je pomoć od Međunarodne humanitarne organizacije MFS „Emmaus“ iz Klokotnice, opština Doboj –Istok. Riječ je,kako je pojasnila Ermina Ogrić, predstavnica „Emmausa“ i asistent na projektima humanitarne pomoći, o dvije tone makarona i riže.

– Ovo je drugi put da smo u Prijedoru, jer smo osjetili potrebu da pomognemo ovoj narodnoj kuhinji.- rekla je Ogrić i najavila da će „Emmaus“ i dalje pomagati „Optimistima“.

Na vrijednoj donaciji zahvalio se u ime korisnika Zijad Ćanić, voditelj narodne kuhinje „Optimisti“, rekavši da ga je obradovala činjenica da su dobili količine hrane koja će njihove potrebe zadovoljiti do kraja godine.

– Ovo je samo početak saradnje, jer imamo namjeru da sarađujemo i na drugim poljima- kazao je Ćanić. Javna kuhinja „Optimisti“ koja djeluje pri istoimenom Udruženju građana na spisku ima 236 korisnika. Njih oko 160 po obrok dolazi svaki dan, dok ostali sa spiska dolaze povremeno i kad to mogu.

KV

foto: Giga

PrethodniŠKOLA GLUME: U SUBOTU PREMIJERA PREDSTAVE „TERAPIJA“ (VIDEO)
SlijedećiTREĆINA KONTROLISANIH VOZAČA SANKCIONISANA