5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

OŠ „Branko Ćopić“ domaćin djeci sa Kosova i Metohije

Najnovije vijesti

U Prijedor sutra stiže 46 učenika sa Kosova i Metohije. Domaćini ove godine su im učenici iz Osnovne škole „Branko Ćopić“. Kako kaže Sanja Munjiza, direktor ove škole, djeca u pratnji nastavnika dolaze iz Kosova polja, Orahovca i Ugljara, a tokom osam dana boravka u Prijedoru, biće smještena u porodicama učenika OŠ „Branko Ćopić“.

Sanja Munjiza, direktor Osnovne škole „Branko Ćopić“

– Sutra oko 20.00 časova dočekujemo učenike ispred naše škole, gdje ih upućujemo porodicama naših učenika. Mnogo roditelja je pokazalo interesovanje da ugoste naše drugare sa Kosova i Metohije, nekima nismo mogli da ispunimo tu želju, ali im se još jednom zahvaljujemo. Nastojali smo da djecu ugostimo kod njihovih drugara istog uzrasta – dodala je Munjiza.

Nakon odmora, u ponedjeljak je zakazan prijem kod gradonačelnika u 11.00 časova i obilazak grada. U utorak je planiran odlazak djece u Gradinu i na Kozaru, u srijedu će posjetiti Hram Svete Trojice, a nakon toga Kino „Kozara“.  Za četvrtak je planiran odlazak učenika u zgradu Vlade RS, u petak je predviđen odmor, a u subotu učenici odlaze za Kosovo i Metohiju.

M.Stegić