-1.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 6 Februara, 2023

OSAMNAESTOGODIŠNJA MILICA SAVIĆ IZDALA SVOJU TREĆU KNJIGU

Najnovije vijesti

Milica je učenica trećeg razreda medicinske škole koja se pored pisanja bavi i sportom, odnosno trenira karate od 2009. godine. Ima braon 2. pojas, a nastavila bi polagati i za crni, ali, kako je kazala, nema mogućnosti jer sve puno košta. Takođe je uključena u dosta vanškolskih aktivnosti. Odlična je učenica, koja nakon završene srednje škole, planira upisati medicinski fakultet, jer je medicina, kako kaže njena ljubav.

Ova kreativna djevojka je počela pisati nakon smrti oca 2011. godine, te je svoj život prenijela na papir.

Prva knjiga koju je izdala ova talentovana devojka zove se “Lastavica”, druga je “Kraljica kiše”, dok je “Kamen i cvet” izdala ove godine.

Roman “Lastavicu”, koju je izdala 2015. godine, posvetila je ocu, dok je zbirku pripovedaka “Kraljicu i cvijet”, posvetila majci.

– Planiram nastaviti pisati, a sve su knjige životne priče – kazala je Milica.

Nedavno je u Prijedoru upriličena promocija “Kamena i cvijeta” koju je izdala ove godine, te je rekla kako je bilo mnogo zainteresovanih u publici za njen rad.

Ova mlada autorica nam je pričala o svojim planovima.

 

Nakon srednje škole planiram upisati medicinski fakultet, a pisanje će mi ostati sporedni put, mada ne planiram ni od toga odustati – kaže Milica.
Svestrana srednjoškolka je prošle godine radila predstavu Romeo i Julija, koju su pored premere u Ljubiji, na manifestaciji povodom stogodišnjice rudnika, radili i u 2 italijanska pozorišta u Lavisu i Trentu.

– Za objavu knjiga pomoći će joj: SPKD Prosvjeta iz Prijedora, Grad Prijedor i JU Srednjoškolski centar iz Prijedora, gde idem u školu.

Dodaje da je objavu treće knjige pomogla gospođa Spasenija Gajić, koja joj se javila putem Fejbuka.

izvor: N1