Prijedor je od od početka ove godine bogatiji za još jedan kuglaški klub. Riječ je o Kuglaškom klubu “Prijedor”.

Nekad je Prijedor imao 22 kuglaška kluba, pa je i fomrianje novog kluba malo u odnosu na tu brojku, ali je dobar početak kaže Bojan Hrgar predsjednik KK “Prijedor”. Cilj je afirmacija i razvoj kuglaškog sporta, dodaje on.  Ideja o formiranju novog kluba rodila se u januaru, kad je održana i osnivačka skupština. Od tad je sve išlo svojim tokom, ali problem im predstavlja korištenje kuglane, kaže Hrgar.

– Mi smo još u februaru dopisom obratili gradonačelniku Prijedora, budući da još uvijek ne znamo upravljačku strukturu samog objekata kuglane. U tom dopisu smo od gradonačelnika smo tražili informaciji, upute i sam način kako da i mi dobijemo termin u kuglani. Nakon tog došla je nesretna pandemija, pa je sve stalo. Tako i mi – kaže Hrgar.

Nakon toga, Hrgar kaže da su se ponovo obratili gradonačeniku i zamjeniku gradonačelnika, i nadaju se da će u skorijem periodu dobiti informaciju na koji način da dobiju termin u kuglani.

Što se tiče osnivanja novog kluba, ono je naišlo na dobar odziv, i “Prijedor” već broji pedesetak članova.

– Od toga je dvadesetak djece, i to godišta od 2009. do 2014. I upravo će rad sa djecom biti baza svih naših djelovanja. Pored toga imao i petneasetak dama i isto toliko muškaraca. Tako da već u startu imamo jednu dobro formiranu priču – pojašnjava Hrgar.

Kada se razriješi situacija sa korištenjem kuglane razmišljaće se o takmičarskim ciljevima, a tad će uslijediti i apliciranje prema Kuglaškom savezu RS. 

Iz Kuglaškog kluba “Rudar” su nam rekli da ih raduje što je u Prijedoru osnovan još jedan klub, jer ideja i jeste popularizcija kuglanja. Predsjednik Upravnog odbor “Rudara” Goran Predojević rekao je da im se još uvijek niko iz novoformiranog kluba još nije obratio, niti je dolazio u kuglanu, ali da očekuje da se to desi u narednom periodu. On  je napomenuo da se nada da će i “Prijedor” početi sa radom i treninzima, a naročito ga raduje gradski kuglaški derbi.

Z.J.