27.8 C
Prijedor

(VIDEO) OSNOVAN PRVI SAVEZ ZA ŠKOLSKI SPORT U SRPSKOJ

U Prijedoru je danas osnovan Savez za školski sport Republike Srpske. Ministarstvo porodice, omladine i sporta je 2020. godine donijelo Zakon o sportu u kojem je integrisano formiranje Saveza za školski sport Republike Srpske.
Prijedor, Trebinje i Banjaluka su tri grada koji će putem oformljenih gradskih saveza omogućiti  osnivanje Republičkog saveza za školski sport, koji je neophodan kako bi se ispoštovale zakonske procedure i kako bi RS ostala članica Evropske i Svjetske federacije školskog sporta.
“Grad Prijedor je svakako prepoznatljiv po školskom sportu, mada formiranjem Saveza će se formirati jedno specijalizovano tijelo koje će se baviti isključivo školskim sportom i njegovim vrijednostima, a to nije samo takmičarska aktivnost već tu spadaju i drugi segmenti. Tu će se naći sve ono što čini školski sport, a to su druženja i razmijene iskustava. Trebamo pokazati djeci da je bavljenje sportom u kontinuitetu lijepo i korisno za njih. Širimo jednu zdravu priču, jedno zdravo odrastanje, a pored toga moći ćemo da radimo i implementiramo neke druge projekte, druge aktivnosti koji će da šire vidike učenicima u svim segmentima, a polazeći od sporta”, navela je iz Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, Gorica Bilak Moconja.


Načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije grada Prijedora Aleksandar Milješić izrazio je zahvalnost na činjenici da osnivačka skupština kreće baš iz Prijedora.
“Mnogo je sredstava, vremena i resursa ulaženo u ovu priču i ovo je došlo kao jedna kruna na sav dosadašnji rad Gradske uprave Prijedor i veoma dobre saradnje sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske”, rekao je Milješić.
Iz Gradske uprave Prijedor iskoristili su ovu priliku kako bi pozvali  sve lokalne zajednice da po osnivanju Republičkog saveza za školski sport pristupe Savezu jer će to biti krovno udruženje putem kojeg će se razvijati školski sport koji ima ogroman značaj kako za djecu i škole, tako i za Republiku Srpsku.

Renata Š. Novaković

NAJČITANIJE