-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

OSNOVCI IZ NOVOG GRADA VOZOM OTPUTOVALI NA IZLET

Najnovije vijesti

Iz Novog Grada jutros je 150 učenika Osnovne škole “Sveti Sava” vozom otputovalo na izlet u Mlinsku rijeku u opštini Čelinac.

Nastavnik Marina Ovuka rekla je da većina učenika prvi put putuje vozom i zato su veoma uzbuđeni zbog odlaska u ovo izletište.

“Naša škola pet godina učestvuje u projektu Željeznica Republike Srpske/ŽRS/ “Putovanje vozom kroz zavičaj”. Ove godine na izlet putuju učenici trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, te učenici iz područne škole “Mala Novska Rujiška”, navela je Ovuka.

Sa učenicima su i 22 nastavnika.

Direktor Sekcije za upravljanje i regulisanje saobraćaja Radmila Đajić rekla je da je nakon dvogodišnje pauze ponovo počela praksa besplatnih izleta za učenike.

“Učenike smo jutros prvo upoznali sa radom ŽRS-a. Mi smo, takođe, obezbijedili osoblje koje prati učenike kako bi ovaj izlet protekao bezbjedno”, napomenula je ona.

Đajićeva je istakla da je ovo značajna aktivnost za promociju preduzeća.

Izviđačko-sportsko-rekreativni centar “Mlinska rijeka” najveći je rekreacioni centar u regiji i kao Međunarodni skautski centar ucrtan na svim Evropskim skautskim mapama. Nalazi se na 15. kilometru regionalnog puta Čelinac-Prnjavor, a udaljen je od Banjaluke 28 kilometara.

Prirodni kompleks površine je 35 hektara i ispresijecan je Mlinskom rijekom i Kobaltovim potokom.

SRNA