9.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Otvoren 14. Međunarodni festival pozorišta „Zlatna vila“

Najnovije vijesti

Daske prijedorskog Pozorišta, u narednih sedam dana, predate su glumcima iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore. Predstavom „Šest lica traži autora“, Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, sinoć je zvanično otvoren 14. Međunarodni festival pozorišta „Zlatna vila“ u Prijedoru.

Selektor Festivala, Marko Misirača rekao je da je ovo prvi put da se pozorišni komad sa Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala izvodi u gradu na Sani, zato je i svrstan u ovogodišnji izbor, posebno što je rađen pod režiseriskom palicom Olivera Frljića.

Pored teme straha i same satire, Frljić se u ovoj predstavi bavi i potragom za identitetom pojedinca, zajednice i cijele nacije, što je publika prepoznala i nagradila aplauzom.

Festival je otvorio gradonačelnik Milenko Đaković, uputivši dobrodošlicu svim ljubiteljima pozorišne umjetnosti. Pozdravio je glumce iz Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, koji će prvi put zaigrati na daskama prijedorskog Pozorišta, otkako je festival obnovljen.

Večeras će u okviru pratećeg programa biti predstavljena nova knjiga drama Almira Bašovića, Bosansko narodno pozorište Zenica izvešće predstavu “Ravna ploča” po tekstu Dragana Komadine i u režiji Lejle Kaikčije, a nakon predstave biće održan okrugli sto.

Vidimo se u Pozorištu Prijedor!

M.Šodić