12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

OTVOREN DOM U GORNJIM ORLOVCIMA

Najnovije vijesti

Presijecanjem vrpce, u prisustvu brojnih gostiju i mještana Gornjih Orlovaca, gradonačelnik Prijedora Marko Pavić danas je svečano otvorio Društveni dom za čiju je obnovu Gradska uprava izdvojila 141 hiljada maraka.

img_9800

– Stvarna vrijednost ovog doma premašuje sumu koja je izdvojena za njegovu obnovu, jer će mještani Gornjih Orlovaca sada imati uslovne prostorije za rad, okupljanje i druženje. Savjet ove mjesne zajednice je već sinoć zasjedao u renoviranoj sali – rekao je Pavić.

img_9843

Nakon 25 godina, oko hiljadu mještana ovog kraja dočekalo je funkcionalne mjesne prostorije u kojima će se, kako je rekao Pero Špadić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice, okupljati i starije i mladje generacije. Dom raspolaže kancelarijom za rad Savjeta mjesne zajednice te salama za sastanke u prizemlju i potkrovlju.

img_9840

– Orlovčani znaju biti dobri domaćini, ali i dragi gosti. U planu je povezivanje i bratimljenje sa drugim mjesnim zajednicama, kao i organizovanje kulturnih i sportskih druženja. Nadamo se da ćemo, uz razumijevanje Gradske uprave, dobiti i sportski teren. Grad je već pomogao žiteljima ovog kraja u rješavanju vodosnabdijevanja, izgradnji škole, a sada i mjesnog doma – rekao je Špadić.

img_9846

Do kraja narednog mjeseca, biće otvoreni društveni domovi u Rakelićima i Malom Palančištu, čime će biti završena obnova i izgradnja mjesnih domova na području Prijedora, najavljeno je iz Gradske uprave.

sve fotografije sa ovog događaja možete vidjeti OVDJE.

D.S.