Udruženje narodne umjetnosti i zanatstva Sankt Peterburga i Lenjingradske regije “Dvorana zanata” organizator je Festivala narodnih zanata Rusije, koji je danas počeo na malom gradskom trgu u Prijedoru.
Na desetak štandova izloženi su predmeti i ručni radovi dekorativne i primijenjene umjetnosti narodnog stvaralaštva i zanata Rusije sa akcentom na tradicionalnom ruskom narodnom zanatu hohloma.

Članovima ovog udruženja koji u Prijedoru izlažu svoje rukotvorine domaćin je Turistička organizacija grada i grad Prijedor.

Festival ruskog narodnog stvaralaštva već sedam godina održava se na području Srbije i učesnici žele da ove godine bude organizovan i u Republici Srpskoj, uz podršku Turističke organizacije Srpske, u gradovima Banjaluka, Bijeljina, Trebinje i Prijedor.

Izložba će na malom gradskom trgu u Prijedoru biti otvorena do 25. septembra, do kada će Prijedorčani moći da kupe svilene marame, ručno izrađeni nakit od srebra i ćilibara do raznih ukrasnih predmeta, te neizbježnih i najpoznatijih ruskih suvenira lutki babuški, odnosno matrjoški.

izvor: Srna

PrethodniRADANOVIĆEVOJ RAKIJI ZLATO U NOVOM SADU I GRADAČCU (VIDEO)
SlijedećiVJERAN HRONIČAR GRADA, NAPRAVIO PREKO 130.000 SJAJNIH FOTOGRAFIJA (FOTO)