U Prijedoru je sinoć otvorena “ŠA ulica”, čime je zvanično počeo drugi po redu “ŠA fest”. Glavna prijedorska ulica pretvorena je u umjetnički kutak, a sve to u čast prerano preminulog slikara i muzičara, Dalibora Popovića Mikše. Nјegova supruga, Adriana, zahvalna je Mikšinim prijatelјima i kolegama, koji su odlučili da na ovaj način sačuvaju uspomenu na njega.

– Osjećam se sjajno. Ljudi koji su ovo organizovali dali su sve od sebe, a druga stvar, posjećenost je velika. Skoro cijeli Prijedor je došao. Zaista sam presrećna – dodala je ona.

Na prvoj večeri “ŠA fest-a” nije izostao ni humor, za koji se pobrinuo popularni glumac Branko Đurić Đuro. Nјegova hit predstava “Đurologija”, koju je, prema njegovim riječima, do sada pogledalo blizu 300.000 lјudi,  oduševila je prijedorsku publiku.

– Ovo večeras je 418. Predstava. Obišao sam čitav svijet. Bio sam tri puta na američkoj turneji, bio sam u Australiji, Skandinaviji, Nјemačkoj, Austriji, svim gradovima u bivšoj Jugoslaviji. Najviše sam igrao u ovim najvećim gradovima, Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Novom Sadu i Splitu – rekao je on novinarima.

Osim u stand up komediji “Đurologija”, Prijedorčani su mogli da uživaju i u predstavi polaznika Ljetne škole glume, dobroj muzici, likovnoj radionici, a nije izostala ni izložba  slika nastalih na “ŠA likovnoj koloniji”.  Na festivalu je bio i Aleksandar Milјuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora. Podsjetio je da je “ŠA fest” dio  manifestacije “Prijedorsko lјeto kulture”.

Petak i subota, 9. i 10. avgust rezervisani su za muzički dio programa, kada će u Ljetnoj bašti nastupiti poznata muzička regionalna imena. Koncerti u petak počinju od 21 čas, a u subotu od 20.30 časova. Za after parti pobrinuće se di-džejevi.

B.D.

PrethodniRepertoar kina “Kozara” od 8 do 14. avgusta 2019. godine
SlijedećiSANKCIJE ZA 471 UČESNIKA U SAOBRAĆAJU (video)