13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

OTVORENA IZLOŽBA SKULPTURA „I DRVO IMA DUŠU“ (video)

Najnovije vijesti

Druga samostalna izložba Prijedorčanina Mladena Stakića, pod nazivom „I drvo ima dušu“, upriličena je sinoć u prostorijama Doma Čirkin Polje.
Riječ je o novoj dimenziji drveta u obliku ručno rađenih skulptura od kojih je svaka jedinstvena i ima svoju priču. Obrada drveta motornom pilom za Stakića je hobi, a pored toga, on je umjetnički koreograf KUD-a „Kozara“. U odnosu na prvu izložbu, svoju kolekciju je obogatio novim eksponatima koji zaslužuju da budu predstavljeni. Posebno izdvaja skulpturu djevojke u prirodnoj veličini pod nazivom „Ciganka“.


– Ima dosta malih skulptura koje sam sasvim slučajno otkrivao, sikirica u panju, satara i tako dalje. Ima dosta novina i vjerujem da će naša publika imati šta da vidi i da će uživati u tome – rekao je Stakić.


Po svom hobiju jedinstven je u Republici Srpskoj, jer se sve radi motornom pilom do finalnog dotjerivanja. Svoje skulpture za sada poklanja, ali kada bi koju i prodao, onda bi to bio pravi spoj ugodnog sa korisnim. U planu je dalja posvećenost izradi drvenih skulptura, kao i učešće na likovnim kolonijama.

– Već imam novih ideja i planova. Dosta je materijala, pa ćemo vidjeti. Ja sam uporan. Bože zdravlja i goriva i biće sve – dodaje Stakić.
Ovu izložbu upotpunila je etno-zbirka alata i predmeta za domaćinstvo iz okoline Prijedora, koja je dočarala duh prošlog vremena. Sakupljači ove zbirke su M. Latinović, M. Stakić i D. Škorić.

Z. J.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!