Jedan broj osiguranih lica u Fondu zdravstvenog osiguranja izuzeto je od opšteg pravila da je uplaćeni doprinos uslov za ovjeru zdravstvene knjižice. Pravilo da je uplaćeni doprinos za zdravstveno osiguranje uslov za ovjeru zdravstvene knjižice ne važi za djecu staru do 15 godina, trudnice i žene za vrijeme materinstva do 12 mjeseci poslije porođaja, odnosno za blizance i svako treće i naredno dijete u trajanju od 18 mjeseci, kao i licima starijim od 65 godina, a koji su u stanju socijalne potrebe, navodi Dalibor Pavlović direktor Fonda zdravstvenog osiguranja kancelarije Prijedor.

Takođe zdravstvena knjižica će biti ovjerena i teško oboljelim radnicima  iako poslodavac nije uplatio doprinos, a riječ je o oboljelima od malignih i zaraznih bolesti, dijabetisa, proigresivnih mišićnih oboljenja i mentalnih bolesti.

-Na listi onih kojima će u svakom slučaju biti ovjerena knjižica su ratni vojni invalidi, porodice poginulih boraca  kao i lica sa transplantiranim organima- istakao je Pavlović.

P.Š.

foto: Ilustracija

PrethodniU RS USKORO ZABRANA PUŠENJA U ZATVORENIM JAVNIM PROSTORIJAMA (VIDEO)
SlijedećiGRAD PRIJEDOR: NOVE STIPENDIJE (VIDEO)