-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

„PARK KNJIGE“, NOV NAČIN DA SE UPOZNATE SA PRIJEDOROM (FOTO+VIDEO)

Najnovije vijesti

Posjetioci koji dolaze u Prijedor osnovne informacije o našem gradu moći će, na jedan inovativan način,  da pronađu u „Parku knjige“. Radi se o stazi duž koje je postavljeno devet tematskih knjiga koje pokrivaju kompletnu turističku ponudu Prijedora.

Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedora

– Projekat je nastao u saradnji sa Gradskom čitaonicom, kako bi se promovisale knjige i čitanje, i očekujemo da će se „Park knjige“ dopasti i posjetiocima – navela je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije grada Prijedora.

Ona je dodala da se u postavljenim knjigama nalaze sve informacije koje su potrebne turistima, a koje se nalaze i u drugim publikacijam Turističke organizacije. Ovaj zajednički projekat TO grada Prijedor, Narodne biblioteke „Ćirilo i Metodije“ i Nacionalnog parka „Kozara“, jedinstven je u Bosni i Hercegovini.

Njega je isfinansirala Gradska uprava, sredstvima koja su prikupljena od naplate boravišne takse. Šef kabineta gradonačelnika Prijedora Ljiljana Babić poručila je da će svi oni koji dođu u Prijedor na jednom mjestu moći da se upoznaju sa svim onim što grad na Sani može da im ponudi.

– Ono čemu mi težimo jeste da Prijedor postane centar modernog turizma, a  ovo je jedan od načina da se to postigne – rekla je Babićeva. „Park knjige“ nalazi se ispred prostorija Turističke organizacije i Gradske čitaonice. Knjige u sebi sadrže turistički vodič grada, podatke o kulturnom naslijeđu, gastro ponudi, flori i fauni, lovnom i ribolovnom potencijalu, Nacionalnom parku „Kozara“, Književnim susretima na Kozari, vodič za aktivan odmor i rekreaciju, te fotomonografiju.

Z.J.

foto: Giga