5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

PDA: GRAĐANI DA ISKORISTE SVOJE BIRAČKO PRAVO

Najnovije vijesti

Koalicija Pokret za državu za cilj ima pokretanje razvoja BiH u svakom pogledu, uz efikasnije korištenje evropskih fondova, kako u domenu privrede, poljoprivrede, tako i kada je riječ o društvenom razvoju, rekla je Azra Pašalić kandidat PDA (Pokret za državu) za NS RS.

-Moja partija, PDA, koja je dio Pokreta za državu, samo želi boljitak lokalnoj zajednici. Jer jaka lokalna zajednica znači jaku državu i jak entitet. Zato želim da nastavimo ovaj posao i želim da zamolim građane da izađu na izbore i daju glas onima za koje misle da mogu pomoći da im bude bolje, a to je PDA – navela je Pašalićeva.

Građani treba da iskoriste svoje birčako pravo, te da u nedjelju izađu da glasaju, jer su izbori prilika da se čuje njihov glas, rekao je Ajdin Mešić, kandidat PDA (Pokret za državu) za NS RS.

– Smatram da je svaki glas bitan i da je to demokratsko pravo građana da biraju, ali smatram i da je to njihova obaveza. Na ovaj način odlučuju u kojem pravcu bi željeli da ide njihova budućnost. Glasajmo za budućnost naše djece, da se jednog dana ne bismo sramili propuštene prilike. Smatram da na listi koja ima velik broj kandidata postoje ljudi koji zaslužuju vaše povjerenje – izjavio je Mešić.

Iz PDA su poručili da će fokus njihovog djelovanja biti na ekonomskom oporavku BiH.

Z.J.