18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

PENZIONERI ODLUKU O POVEĆANJU PENZIJA OČEKUJU DO KRAJA MAJA

Najnovije vijesti

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj izjavio je danas u Prijedoru da penzioneri odluku o povećanju penzija očekuju do kraja maja, za kada je zakazana redovna skupština ovog udruženja.
On je dodao i da će do tada 257.000 penzionera u Republici Srpskoj tačno znati na čemu su.

“Nama ne trebaju zaključci više, nama trebaju odluke i očekujemo da će to biti na zadovoljstvo svih nas”, izjavio je Rakulj novinarima u Prijedoru gdje danas prisustvuje godišnjoj Izvještajnoj skupštini Udruženja penzionera grada.

Rakulj je dodao su se na jučerašnjem druženju penzionera prijedorske i banjalučke regije sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović pomenula i pitanja koje najviše muče penzionere, a to je pitanje zdravstva, kao i da je Cvijanovićeva sama istakla i pitanje povećanja penzija koje još nije riješeno.

“Predsjednik Vlade Željka Cvijanović uvijek je bila opredijeljena da penzionerima pomogne, ali imamo neke druge subjekte i neke druge snage u Republici koje nisu naklonjeni tome, jer za povećanje penzija u bilo kom procentu iziskuje mnogo novaca, budući da je riječ o 257.000 penzionera koji koriste to pravo”, naglasio je Rakulj.

On je ocijenio da će se ta aktivnost privesti kraju do kraja maja, te dodao da je dolazak na skupštinu Udruženja penzionera Republike Srpske najavila i predsjednik Vlade Srpske.

Rakulj je podsjetio da je Cvijanovićeva juče rekla da bi povećanje bilo tri odsto, dok su penzioneri tražili pet odsto. “Vjerovatno će tu negdje tražiti iznos povećanja i vjerujem da će do tada Vlada imati čvrst stav, odnosno odluku”, dodao je Rakulj.

Visina prosječne penzije u Republici Srpskoj je oko 342 KM, tako da bi povećanje na taj iznos od tri odsto iznosilo nešto preko deset KM.

izvor: Srna