-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

PETNAEST OSNOVACA PLANINARILO KOZAROM

Najnovije vijesti

Petnaest učenika OŠ „Jovan Cvijić“ iz Brezičana proteklog vikenda se upoznalo sa ljepotama planine Kozare, na kojoj su boravili od 8. do 9. oktobra. Ovaj dvodnevni  izlet na „krajišku ljepoticu“ organizovalo je Planinarsko društvo „Klekovača“.

mladi-planinari-2

Prvog dana mladi planinari obišli su stazu od Benkovca, preko Jankovića kamena i Zečijeg kamena do Planinarskog doma „Kotlovača“, uz pomoć vođe družine Suzane Petković i planinara Radivoja Petkovića i Tanje Timarac. Kod planinarskog doma dočekali su ih stariji članovi PD „Klekovača“.

mladi-planinari-na-predavanju

Tu im je Marko Sarić, sekretar ovog društva, poželio dobrodošlicu, a potom održao predavanje o tome kako se treba ponašati na planini i planinarskim stazama. Osnovci su, potom, isprobali planinarsku opremu. Nakon upoznavanja sa osnovama planinarenja, učenicima je planinarske knjižice uručio čuveni prijedorski planinar Duško Vujičić, čime su i zvanično postali članovi PD “Klekovača”.

U nedjelju su se mladi planinari uputili na izletište “Stara pilana”, a nakon toga otišli do Rajkovića, gdje ih je čekao autobus za  put kući. Učenici su nakon ovog, za njih nezaboravnog vikenda, poželjeli da se slične aktivnosti  organizuju češće.

Z.J.