Pobjednici ovogodišnje Međunarodne ulične trke “Prijedor 2017” su novopazarska atletičarka i reprezentativka Srbije Amela Terzić i kenijski atletičar Hilari Kiptum Majo Kimajo.
Terzićevoj je ovo bio peti trijumf u Prijedoru, a ove godine je bila bolja od Teodore Simović, takođe, članice Atletskog kluba iz Novog Pazara i trećeplasirane Zite Kačar iz Mađarske.

Amela Terzić, reprezentativka Srbije prva kroz cilj

“Vrijeme nas je poslužilo, a ovdašnja publika me poznaje i bodrila me. To je bio dodatni motiv da trčim što bolje i zadovoljna sam kao sam istrčala”, rekla je Terzićeva novinarima nakon trke.
Kenijac Majo Kimajo, koji je prije dva dana bio najbolji i na drugom “M:tel” “Banjalučkom polumaratonu”, u finišu je pretekao prošlogodišnjeg pobjednika, Novopazarca Elzana Bibića, dok je treći kroz cilj prošao drugi Kenijac na trci u Prijedoru Muindi Berbar Mateka.

kenijski atletičar Hilari Kiptum Majo Kimajo

“Presrećan sam što sam pobijedio jer sam ovdje do sada dva puta osvajao drugo mjesto, što mi je motiv da se ovdje vratim i dogodine”, rekao je Kimajo.

Na 24. Uličnim trkama u Prijedoru učestvovalo je oko 2.000 trkača u 26 trka od cicibana, preko učenika osnovnih i srednjih škola, djece sa posebnim potrebama i rekreativaca.

Promoter trke je bio Dragan Perić, nekadašnji rekorder Jugoslavije u bacanju kugle, koji je pozdravio ovakav vid popularizacije atletike i trčanja kao najznačajnije atletske discipline i vida rekreacije za put do što boljeg zdravlja.

I ovogodišnje trke su održane povodom proslave 16. maja – Dana Grada Prijedora, koji je bio i glavni pokrovitelj manifestacije.

Nadmetanjlje je organizovao Atletski klub Prijedor, pod pokroviteljstvom Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i brojnih sponzora.

izvor: Srna

foto: Giga

 

PrethodniPRIJEDORSKA ULIČNA TRKA NA ATLETSKOJ MAPI SVIJETA (FOTO+VIDEO)
SlijedećiHARIS DŽINOVIĆ ODUŠEVIO PRIJEDORČANE (FOTO)