13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

POČELA IZGRADNJA 50 STANOVA ZA IZBJEGLE I RASELJENE

Najnovije vijesti

Danas je u naselju Pećani položen kamen-temeljac za stambenu zgradu, u okviru potprojekta BH3 Regionalnog stambenog zbrinjavanja. Biće izgrađeno pedeset stanova, predviđenih za rješavanje stambenog pitanja najugroženijih kategorija izbjeglih i raseljenih lica.

img_9900

Kamen-temeljac položili su gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović.

img_9862

Pavić je rekao da je ovo značajan projekat i da će u drugoj fazi, najvjerovatnije na proljeće naredne godine, biti započeta izgradnja još 32 stana. Radi se o stanovima koji se daju na principu neprofitnog stanovanja, u vlasništvu su Grada, koji ih onda daje licima na trajno korištenje. Vrijednost objekta je oko dva miliona KM, a rok za završetak radova je decembar 2017. godine. Potprojektom BH3 predviđena je izgradnja 252 stana u RS, 178 u Federaciji BiH i osam u Distriktu Brčko, a ukupna vrijednost je oko 100 miliona evra. Partneri u projektu su OSCE, UNHCR i CRS, resorna ministarstva i Fond za povratak BiH.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_9883 img_9881

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!