POČELA OBUKA ZA PLASTENIČKU PROIZVODNJU (VIDEO)

U okviru projekta „Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta“, u Poljoprivredno-prehrambenoj školi počela je obuka za plasteničku proizvodnju. Za 12 nezaposlenih polaznika, obuka je od izuzetnog značaja kako bi poboljšali dosadašnju proizvodnju.

Uz nova znanja i praktične vještine, poljoprivredni proizvođači mogu da unaprijede proizvodnju. Milena Gavranović iz Srednje Lamovite 20 godina se bavi  proizvodnjom presade povrća i cvijeća. – Ova obuka znači mi puno, nikada ne može biti previše znanja. Bavim se dugo plasteničkom proizvodnjom, ali dodatno školovanje je dobrodošlo – kaže Gavranovićeva.

Riječ je o besplatnoj obuci koja se realizuje u okviru projekta „Lokalna partnerstva za zapošljavanje u BiH“ koji finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada „ILO“. Ovaj projekat u našem gradu realizuje Agencija „PREDA-PD“.

– Prije koju godinu smo obučili veliku grupu od 46 polaznika. Imamo iskustva, imamo mogućnosti, imamo plastenike od 600 kvadrata. Trenutno su polupuni, ali se ubrzano popunjavaju, tako da će dobro doći da nam pomognu ljudi koji su se prijavili na obuku, a uz to da dobro i nauče – rekla je profesorka Poljoprivredno-prehrambene škole Jovanka Dražić.

Program osposobljavanja za plasteničku proizvodnju trajaće 170 časova, a obuhvataće teorijsku i praktičnu nastavu u Poljoprivredno-prehrambenoj školi, koja ima licencu za osposobljavanje poljoprivrednih proizvođača.

I. Pekarić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!