2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

POČEO TAKMIČARSKI DIO ,,ZLATNE VILE” (VIDEO)

Najnovije vijesti

U Pozorištu Prijedor počeo je takmičarski dio 18. Međunarodnog festivala horova ,,Zlatna vila”. Prve večeri, nastupom za Nagradu publike, predstavili su se horovi iz BiH, Srbije, Makedonije i Rusije.

Prvi je nastupio Mješoviti pjevački zbor Studija glazbene umjetnosti Mostar, zatim Mješoviti hor KUD-a ,,Stiv Naumov” Makedonija, Akademski hor ,,Obilić” KUD-a ,,Branko Krsmanović” Univerziteta u Beogradu i Omladinski i studentski hor Državnog univerziteta Irkutsk, Rusija.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da će Grad Prijedor još jednom biti ponosni domaćin, ali i regionalni centar horskog pjevanja na ovim prostorima Evrope.

-Želim dobrodošlicu svim horovima koji su došli u Prijedor. Posebno mi je zadovoljstvo što smo ugostili hor iz našeg bratskog grada Irkutska iz Južnog Sibira – rekao je Đaković.

Drugi dan ,,Zlatne vile” predstaviće se horovi iz Novog Grada, Oradee, Zagreba i Praga.

Izvršni organizator Festivala je Grad Prijedor, pokrovitelj Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske. Sponzor Nagrade publike je kompanija ,,Arcelor Mital”, medijski partner RTRS, lokalni medijski pokrovitelj ,,Kozarski vjesnik”. Prijatelj Festivala je Tvornica keksa i vafla ,,Mira”.

I. Pekaric