24.8 C
Prijedor

POČELO 28. OTVORENO PADOBRANSKO PRVENSTVO “PRIJEDOR OPEN 2024”

Na Aerodromu Urije danas je počelo 28. Otvoreno padobransko prvenstvo “Prijedor open 2024” čiji je organizator Aero-klub Prijedor. Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić zahvalio se domaćinu takmičenja koji mu je ukazao čast da otvori ovaj međunarodni padobranski kup.
“Radi se o klubu koji postoji preko 70 godina, koji je uspio da sačuva i tradiciju i da razvija ovaj klub koji je organizator jednog ovakvog međunarodnog događaja gdje učestvuje više od deset država”, rekao je Nešić.
On je poželio učesnicima padobranskog kupa plavo nebo i da svi izvrše ono što su planirali i da se uspješno prizemlje te da se i na ovaj način još jednom prezentuje i Prijedor i Republika Srpska.
Predsjednik Upravnog odbora ovog kluba i vođa ekipe Prijedora Siniša Vujaković, izjavio je novinarima da je ovo takmičenje od prije tri godine dio Istočno-evropske ciljaške lige i da se nakon prvog kola u Moldaviji i drugog u Bugarskoj, a ovo treće kolo ovog takmičenja koje se održava u Prijedoru.
“Ove godine imamo nešto manji broj takmičara nego prošle godine, ali isto tako jaku konkurenciju, a takmičenje će biti vrlo kvalitetno, jer i ove godine imamo FAI kategoriju 2 – to je naša svjetska vazduhoplovna asocijacija, a kategorija ovog takmičenja je dva takmičenja ispod svjetskog prvenstva ili prvenstava kontinenata”, pojasnio je Vujaković.
On je dodao da na ovom prvenstvu učestvuje 14 ekipa, da su ekipe četvoročlane i da se skače osam skokova za sve, a ona najbolje rangirani imaju plej-of odnosno polufinalne i finalne skokove. Takmičenje se završava sutra.
Otvoreno padobransko prvenstvo Prijedora Prijedor Open, takmičenje 1996. godine startovalo je pod imenom Petrovdanski padobranski kup i od 2022. godine odvija se u okviru Istočno-evropske ciljaške lige. Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor.

prijedorgrad.org

NAJČITANIJE