-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

PODJELA LETAKA POVODOM KAMPANJE “16 DANA AKTIVIZMA”

Najnovije vijesti

Na području Policijske uprave Prijedor, od januara do novembra ove godine, evidentirana su 144 krivična djela nasilja u porodici. Podneseno je isto toliko izvještaja protiv 150 lica, od čega je 135 muškaraca i 15 žena, rečeno je povodom Kampanje “16 dana aktivizma”.

“Postoji blaga tendencija porasta broja krivičnih djela u odnosu na protekle tri godine, pošto su 2020. evidentirana 122, a 2021. godine 127 krivičnih djela”, rekla je Zvezdana Alendarević, portparol PU Prijedor.

Predstavnici Centra za socijalni rad i pripadnici Policijske uprave Prijedor, danas su dijelili propagandni materijal građanima u okviru Kampanje “16 dana aktivizma u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja”. Upravo su subjekti zaštite oni koji treba da, u direktnom kontaktu s građanima, kažu nešto više o ovoj temi i načinima pomoći žrtvama nasilja, poručeno je ovom prilikom. U suzbijanju nasilja u porodici, važno je ne ćutati o tome, ističu psiholozi.

“Kroz propagandne letke želimo da ukažemo građanima koliko je važno da prepoznaju nasilje, da prijave, jer samo na taj način sistem može adekvatnije i brže da reaguje”, rekla je Sanja Topić, član Tima za zaštitu od nasilja u porodici u CZS Prijedor.

D. S.