Porodicu ubijenog policajca Slađenka Tubina danas su posjetili Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske, Dalibor Ivanić, načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova  RS  i Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

– Za Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ne postoji teža situacija od ove u kojoj u izvršavanju redovnih poslova i zadataka nastrada policijski službenik – rekao je danas u Prijedoru Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske.

Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske

On je naglasio da je ovo veliki gubitak za porodicu , za Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, pogotovo  za Policijsku upravu Prijedor i stanično odjeljenje Ljubija  gdje je Tubin radio.

– Što se tiče napada na policijske službenike  za proteklih pet godina i četiri mjeseca mi smo imali 245 napada na policijske službenike,  od čega je 188  lakše, a 12 policijskih službenika teže povrijeđeno i nažalost  imamo dva policijska službenika koja su nastradala u izvršavanju policijskih poslova i zadataka.- rekao je Ćulum.

Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor  rekao je danas da je Slađenko Tubin, koji je ubijen prilikom intervencije u Gornjoj Ravskoj,  bio hrabar i odvažan policajac.

Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor

-I Policijaska uprava Prijedor trpi nenadoknadiv gubitak po pitanju smrti  našeg kolege. Kao što sam i ranije  govorio policijski posao je složen. Nažalost, dešavaju se situacije koje ne možemo  izbjeći, a u narednom periodu pokušaćemo preduzeti mjere iz naše nadležnosti da što više umanjimo eventualne posljedice po policijske službenike – naglasio je danas Vujanović.

Iza policajca Slađenka Tubina ostala je majka Dragica,  supruga Renata , sinovi Saša i Danijel.  Policajac Tubin biće sahranjen sutra u 14 časova  na mjesnom groblju u rodnim Brezičanima.

M.Z.

PrethodniMEGA  proljetno sniženje  u Sport Vision radnjama od 25. do 28.4.
SlijedećiOmladinska banka: Sredstva podrške za projekte i mikrobiznis ideje (video)