8.8 C
Prijedor
Petak, 24 Marta, 2023

Pogibija policajca Tubina nenadoknadiv gubitak (video)

Najnovije vijesti

Porodicu ubijenog policajca Slađenka Tubina danas su posjetili Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske, Dalibor Ivanić, načelnik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova  RS  i Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor.

– Za Ministarstvo unutrašnjih poslova RS ne postoji teža situacija od ove u kojoj u izvršavanju redovnih poslova i zadataka nastrada policijski službenik – rekao je danas u Prijedoru Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske.

Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske

On je naglasio da je ovo veliki gubitak za porodicu , za Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, pogotovo  za Policijsku upravu Prijedor i stanično odjeljenje Ljubija  gdje je Tubin radio.

– Što se tiče napada na policijske službenike  za proteklih pet godina i četiri mjeseca mi smo imali 245 napada na policijske službenike,  od čega je 188  lakše, a 12 policijskih službenika teže povrijeđeno i nažalost  imamo dva policijska službenika koja su nastradala u izvršavanju policijskih poslova i zadataka.- rekao je Ćulum.

Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor  rekao je danas da je Slađenko Tubin, koji je ubijen prilikom intervencije u Gornjoj Ravskoj,  bio hrabar i odvažan policajac.

Sretoja Vujanović, načelnik PU Prijedor

-I Policijaska uprava Prijedor trpi nenadoknadiv gubitak po pitanju smrti  našeg kolege. Kao što sam i ranije  govorio policijski posao je složen. Nažalost, dešavaju se situacije koje ne možemo  izbjeći, a u narednom periodu pokušaćemo preduzeti mjere iz naše nadležnosti da što više umanjimo eventualne posljedice po policijske službenike – naglasio je danas Vujanović.

Iza policajca Slađenka Tubina ostala je majka Dragica,  supruga Renata , sinovi Saša i Danijel.  Policajac Tubin biće sahranjen sutra u 14 časova  na mjesnom groblju u rodnim Brezičanima.

M.Z.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!