17.8 C
Prijedor
Petak, 31 Marta, 2023

POKRAO GA GOST KOJEM JE RANIJE POMOGAO

Najnovije vijesti


R.V. , vlasnik kafića “Talija”, bio je nemalo iznenađen kada je shvatio da ga je opljačkao gost kojem je pomogao prije osam dana. Kaže da se jasno vidio na snimci video-nadzora.

-Bio je to isti čovjek kojem sam dao 30 maraka. Imao je priču da mu je dijete bolesno i dao sam mu novac. Nikad nikog nisam odbio, ko je tražio pomoć, pa nisam ni njega – kaže R.V. i dodaje da je bio strašno ljut kad je vidio o kome se radi.

O provali je obavijestio policiju, a u jednom trenutku odlučio i da ga sam potraži. Našao ga je u blizini kafića. Kaže da se provalnik “zaledio” kad ga je vidio. R.V. ga je doveo u kafić gdje je lopov ponovljenom pričom o bolesnom djetetu pokušao da opravda provalu.

-Kasnije sam saznao da je opet lagao. Ubrzo je došla i policija i odvela ga- kaže R.V. U PU Prijedor nam je potvrđeno da je nad licem, a riječ je o I.L. (38) iz Prijedora izvršena kriminalistička obrada nakon koje slijedi  kompletiranje predmeta i podnošenje izvještaja Okružnom tužilaštvu u Prijedoru. Nezvanično I.L. odranije je poznat policiji, mahom po sličnim krivičnim djelima.

KV

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!