13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

POLICIJA I POREZNICI ZAJEDNO PROTIV KORUPCIJE

Najnovije vijesti

Saradnja Poreske uprave Republike Srpske, Područni centar Prijedor, i Centra javne bezbjednosti Prijedor u borbi protiv korupcije bila je tema jučerašnjeg sastanka načelnika CJB Prijedor Dalibora Ivanića i pomoćnika direktora Poreske uprave RS ovog područnog centra, Milenka Puzigaće. Oni su istakli da neophodnost efikasnog suprotstavljanja korupciji zahtijeva usklađene aktivnosti institucija, ali i pojedinaca.

Zbog toga, borba protiv korupcije treba da postane dio opšteg društvenog plana, a njen uspjeh ne zavisi samo od javnih institucija, već i od većeg broja činilaca u jednom permanentnom procesu, navodi se u saopštenju. Na području CJB Prijedor, u posljednje dvije godine, evidentirano je nekoliko slučajeva primanja mita inspektora Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske, inspektora Poreske uprave RS, policijskog službenika CJB Prijedor kao i drugih lica iz oblasti inspekcijskih i drugih poslova.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske direktno sarađuje sa Odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, koje je samostalno u svom radu i nadležno je na cijeloj teritoriji Republike Srpske. Sa Centrom javne bezbjednosti Prijedor već su imali konkretnih rezultata, kada je u pitanju dokazivanje krivičnih djela iz ove oblasti. Načelnik CJB Dalibor Ivanić i pomoćnik direktora Poreske uprave Milenko Puzigaća pozvali su građane da anonimno prijave ove vrste krivičnih djela, putem aplikacije APK koja je dostupna na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova (Anonimna prijava krivičnog djela putem interneta) na sajtovima Poreske uprave i Vlade Republike Srpske (Prijava sumnje na korupciju i druge nepravilnosti).

Pored ove teme, na jučerašnjem sastanku u Poreskoj upravi u Prijedoru razmatrana su operativna pitanja vezano za zajednički rad, kao što su asistencija policije pri vršenju inspekcijske kontrole Poreske uprave, razmjena podataka iz službenih evidencija ova dva organa, a koja se odnose na vlasnike oružja i njihovo oporezivanje, navodi se u saopštenju Područnog centra Prijedor Poreske uprave RS.

K.V.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!