-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

POMEN ZA PRVU ŽRTVU U PRIJEDORU U PROTEKLOM RATU

Najnovije vijesti

U Kozarskoj ulici u Prijedoru, gdje je prije 25 godina ubijen dvadesetogodinjši policajac Radenko Đapa, danas je služen pomen i položeni su vijenci kod spomen-ploče prvoj žrtvi u Prijedoru u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Vijence su položili Radenkovi roditelji, prijatelji, te brojni mještani iz njegovog rodnog sela Gornji Jelovac, kao i predstavnici nevladinih boračkih organizacija, udruženja, te stanovnici Prijedora.

Radovan Đapa, Radenkov otac, podsjetio je da je te noći njegov sin pošao na posao i da je upucan sa pet metaka, od kojih je posljednji bio u glavu.

On kaže da se svih proteklih godina nadao da će počinioci biti otkriveni.

“Teško je živjeti sa tom neizmjernom tugom, ali evo sjećaju ga se i hvala svima što obilježavaju ovaj dan, mada boli što počinioci nikad nisu imenovani i izvedeni pred sud”, istakao je Đapa.

Predsjednik Gradske organizacije porodica poginulih boraca Zdravka Karlica napomenula je da se, kao i svake godine kada se obilježava stradanje prve žrtve rata u Prijedoru, govori da niko nije odgovarao za ovaj zločin.

“Vjerovatno se zna ko je to uradio, što je najžalosnije. Mi obilježavamo ovaj dan koji jasno pokazuje da su prve žrtve rata bili Srbi, a sa druge strane su Srbi odgovarali i ne znam koliko godina dobili za stradanje bošnjačke strane”, rekla je Karlica.

izvor: Srna